Tijdens een EMS training worden er elektroden op verschillende delen van het lichaam geplaatst, of alleen op een enkele spier. Deze elektroden staan in verbinding met een apparaat die elektrische impulsen naar de spieren toestuurt. De elektrische impulsen worden op verschillende intensiteit en frequenties afgesteld.

Hoe werkt een spier?

Onze spieren spannen zich normaal aan wanneer zij vanuit de hersenen via het centraal zenuwstelsel gestimuleerd worden om samen te trekken. Via het zenuwstelsel worden namelijk elektrische impulsen (actiepotentials) via een motorneuron naar de spieren getransporteerd. Om preciezer te zijn; de actiepotentials worden verstuurd naar de motorunits. Een motorunit bestaat uit 1 motorneuron en 1 spiervezel. Wanneer er voldoende motorunits worden aangestuurd, kan de spier zich aanspannen. Des te meer motorunits worden aangestuurd, des te krachtiger de spier zich in theorie aanspant.

Voor wie is EMS geschikt?

EMS is zowel bij getrainde als ongetrainde sporters een geschikte methode om verschillende vormen van spierkracht mee op te bouwen. Hieronder een aantal aandoeningen en omstandigheden waarbij EMS wordt afgeraden.

 • Epilepsie
 • Pacemaker
 • Zwangerschap
 • Tumoren
 • Zware neurologische aandoeningen
 • Tuberculose
 • Liesbreuk
 • Diabetes Mellitus
 • Hemofilie
 • Onregelmatigheden in de vaatdoorbloeding
 • Onregelmatigheden in de bloeddoorstroming

Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen of vul eenvoudig het contactformulier in. Ons team zal dan z.s.m. contact met u opnemen.

 

GET INSPIRED

About the author
Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen